Dünyaya su bilincini anlatıyorlar

İstanbul-Küçükçekmece Gazi Anadolu Lisesi, pandemi nedeniyle 2 yıl ara verdiği Erasmus+KA229 projesine, 4 ülkeden gelen konuklarıyla yeniden başladı.

EĞİTİM 2.12.2021 12:20:56 0
Dünyaya su bilincini anlatıyorlar

Küçükçekmece Gazi Anadolu Lisesi,  Avrupa Birligi Erasmus+ KA229 projeleri kapsaminda  Ulusal Ajansin (www.ua.gov.tr) katkilariyla yürütülen projeye, pandemi nedeniyle 2 yil ara verdikten sonra Polonya, Sirbistan, Ispanya ve Finladiya’dan gelen misafirlerini konuk etti.

Her ülkeden 2 ögretmen ve 6 ögrencinin katildigi etkinlikte, bir hafta boyunca Ataköy Ileri Biyolojik Atiksu Aritma Tesisi, su kemerleri, sarniç, Istanbul Su Yönetim Merkezi gibi yerler ziyaret edilerek, bilgiler verildi, sunumlar yapildi.

Gazi Anadolu Lisesi ögrencileri ve ögretmenleri bu projeyle 4 ülke ile birlikte ‘Dünya Su Kaynaklari Üzerinde Bir Gezinti’ olan WATER adli proje ile tüm gezegenimizin korunmasi ve su tüketimi hakkinda bilinçlendirmeyi amaçliyor.

Proje ayni zamanda, farkli ülkelerden gelen ögretmen ve ögrencilerin birbirlerinin kültürlerini tanimasi, yabanci dil kullaniminin gelistirilmesi, özgüvenlerinin artirilmasi, yeni egitim sistemlerinin kesfedilmesi, grup çalismasi yapabilmeyi ve sicak dostluklarin kurulmasini sagliyor.

Bu ve buna benzer projelerin devam edecegi ögrenildi.

Cumartesi 21.9 ° / 9.7 °
Pazar 17.8 ° / 7.3 °
Pazartesi 19.1 ° / 6.3 °