Yeşilçam'dan bir yıldız daha kaydı

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Ertuğ Koruyan yaşamını yitirdi

ASAYİŞ 25.04.2021 20:51:10 0
Yeşilçam

SONTELGRAF / MUGLA - Mugla’nin Bodrum ilçesinde yasayan bir zamanlarin ünlü oyuncusu ve sinema sanatçisi Ertug Koruyan kalp krizine yenik düstü.

 

Mugla'nin Bodrum ilçesine bagli Kizilagaç Mahallesi'nde esi Serhan Koruyan ile birlikte  yasayan tiyatro oyuncusu ve sinema sanatçisi 76 yasindaki Ertug Koruyan dün aksam saatlerinde saatlerinde kalp krizi geçirerek yasamini yitirdi.

 

Yaklasik 15 yildir Bodrum'da yasayan ve Cümbüsiye, Köyden Indim Sehire, Yari Saka Yari Ciddi, Vay Basimiza gelenler, Gülermisin Aglarmisin, Köse Kapmaca, Perihan Abla gibi onlarca dizi ve sinema filmlerinde rol alan Koruyan, sanat yasamina tiyatroyla baslamisti. Zeki Alasya, Metin Akpinar ve Kemal Sunal ile birlikte sik sik kamera kamera karsisina geçen Koruyan Bodrum'da da sanat çalismalarina destek vermisti.

Devrimci sanat, çagdas tiyatro konusunda sendika ve meslek kuruluslarinda görev almis, baris ve demokrasi mücadelesinde demokrat ve muhalif durusuyla taninan sanatçi Koruyan bugün Kizilagaç Mahallesi'nde topraga verildi.

 

Esi Serhan Koruyan paylastigi mesajinda “Ben seni hep böyle mutlu hatirliycam can yoldasim, koyverdin gittin ya beni iki elim yakanda bilesin” dedi.

 


Perşembe 30.7 ° / 14.3 °
Cuma 30.3 ° / 14.7 °
Cumartesi 27.2 ° / 15.3 °