Afyon Basın Cemiyeti Yeni Yönetimini Tanıttı: İsmail Akar Hedeflerini Açıkladı

Afyon Basın Cemiyeti, Tanışma ve dayanışma kahvaltısında geniş bir katılımla bir araya geldi. Cemiyet Başkanı İsmail Akar, katılan basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 29.06.2024 14:46:37 0
Afyon Basın Cemiyeti Yeni Yönetimini Tanıttı: İsmail Akar Hedeflerini Açıkladı

Afyon Basın Cemiyeti, The S Cafe’de gerçekleştirilen tanışma ve dayanışma kahvaltısında geniş katılımla bir araya geldi. 

Kahvaltının ardından Afyon Basın Cemiyeti Başkanı İsmail Akar, katılan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yeni Kurulan Cemiyetin Tanıtımı
Yeni kurulan Afyon Basın Cemiyeti’nin kurucu yönetim kurulu üyelerini tanıtan Akar, “Alanda ter döken tüm basın mensuplarını kucaklamak için yola çıktık. Yaklaşık 70’e yakın üyemiz var. 

50’ye yakın ise sarı basın kartı sahibi üyemiz var. Biz neden bu cemiyeti kurduk? Mevcut olan cemiyetle yollarımız ayrıldı, ayrılmak zorunda kaldı. Her konuda tekelleşme sıkıntı yaratır. 

Biz ikinci bir cemiyet olarak kurularak hizmette, kalitede üyelerimize hizmet etmeyi amaçladık. 

Yazılı, görsel, işitsel ve dijital medyada haberlerimizle ön plana çıkmayı istiyoruz. 

Üyelerimizin haklarını, hukuklarını koruyup aklımızla, vicdanımızla ve yüreğimizle dürüst haberciliği Afyon kamuoyuna sunmak istiyoruz. 

Asıl kuruluş derdimiz budur,” dedi.

Yanıt ve Eleştiriler

Haklarında yapılan değerlendirmelere de cevap veren Akar, “Hakan Dilek ve benim tekrar Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyetine üye olmak istersek kabul edilmeyeceğimiz konusu var. 

Bizim böyle bir yanar dönerliğimiz yok. Yaşamımız boyunca dik duran insanlarız. Bugün mavi deyip, ertesi gün kırmızı olan, ak dediğimize kara diyen insanlar değiliz. 

Bunu Afyon kamuoyu da çok yakından biliyor. Bizim omurgamız diktir. Biz bulunduğumuz yerden çok memnunuz. Hiç kimse de korkmasın. Cemiyete, şuraya, buraya da tekrar müracaatımız olmayacak. 

Bunu herkes bilsin. Bunun yetkisini kendinde gören insanlara da sesleniyorum. Boyundan büyük laflar ediyorlar. 

Benim oğlumun Mimar olmasına rağmen Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyetine benim dönemimde üye yapıldığı, bu yolla seçimi kazanmayı amaçladığım şeklinde açıklamalar yapıldı. 

Doğrudur, oğlum Yüksek Mimardır. Şu anda Kadıköy Belediyesinde İmar ve Şehircilik Müdürü olarak görev yapmaktadır. 

Ama benim oğlum çocukluğundan beri basının içinde büyüdü.

Afyon Gün FM A.Ş.’nin de ortağıdır. Ayrıca radyoda uzun yıllardır birçok program yapmış, konuklar almıştır. 

Bu mesleğin içinden gelen ve yapan bir insandır. Benim zamanımda üye olmamıştır. 

Daha önceki yıllarda üye olmuştur. Üye olduğu defterde de bu açıklamayı yapan kişinin imzası vardır. 

Yalanla, yanlışla, iftira atmakla bir yere varılmaz,” dedi.

Gazeteci Ata Gündüz Kurşun’un İstifası

Gazeteci Ata Gündüz Kurşun’un zorla istifa ettirildiği iddiasını da kaydeden Akar, “Böyle bir şeyi dillendirirken Kurşun’un kendi kararıyla hareket etmediğini gündeme getirmiş oluyorlar. 

Çünkü bir insan zorla istifa etmez. Kurşun, e-devletine girerek istifa etmiştir. Yazılı olarak istifa etmemiştir. Zamanında başkanken benim önüme bu kişi ve başka arkadaşların ıslak imzaları ile istifa dilekçeleri geldi, ama ben kabul etmedim. 

Başka bir konu da Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyetine üye olmak onurdur, şereftir deniyor. Her yere üye olmak onurdur, şereftir. Tersinden bunu okuyunca istifa edenler şerefsiz midir? 

Buradan istifa eden insanlar böyle ise sen neden zamanında istifa ettin? Biz en az sizin söylediğiniz insanlar kadar şerefimizle, onurumuzla işimizi yapıyoruz. Herkes bunu bilmeli,” dedi.

Gelecek Planları

Önümüzdeki süreçte yapacakları işlere de değinen Afyon Basın Cemiyeti Başkanı İsmail Akar, “Önümüzdeki süreçte genç basın mensubu arkadaşlarımızı bilgilendirmek adına sempozyum ve seminerler yapacağız. 

Yurt dışı ve AB ile projelerimiz var. Bizim tüm il ve ilçelerde temsilcilerimiz olacak. Şu an ilçelerde de temsilcilerimiz var,” diye konuştu. 

Akar ayrıca, Afyon Basın Cemiyetinde Kadın Kolları Başkanı olarak Nergiz Kılıç’ın, Genç Muhabirleri temsilen de Serpil Kurt’un görev yapacağını açıkladı.

Kahvaltıya Geniş Katılım
Afyon Basın Cemiyeti Tanışma ve Dayanışma Kahvaltısında Başkan İsmail Akar’ın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Dilek, Selcen Dilek Çöygün, Resul Sündük, Polat Yılmaz, Zafer Murat Çakır, Sait Karaduman ve Soner Gürsan da hazır bulundu.

Toplantıya çok sayıda basın mensubu katıldı. 

Toplantı, basın mensuplarının sorularının yanıtlanması ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.


#AfyonBasınCemiyeti #İsmailAkar #TanışmaKahvaltısı #Dayanışma #BasınMensupları #Afyonkarahisar #Gazetecilik #DürüstHabercilik #Medya #Sempozyum #Seminer #YerelBasın


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 28 ° / 12.1 °
Salı 29.5 ° / 12.8 °
Çarşamba 33.7 ° / 16.7 °