Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan'ın İlk İftarında Şehit Ailelerini Ağırladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan'ın İlk İftarında Şehit Ailelerini Ağırladı

GÜNDEM 2.03.2025 10:23:19 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan

Ramazan'ın İlk İftarı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Gerçekleşti

11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif'in ilk iftarında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde şehit aileleri bir araya geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Aziz şehitlerimizin kıymetli aileleriyle bir ve beraber olmanın onurunu yaşadık," diyerek günün anlam ve önemini vurguladı.

Şehitlerin Anısına İftar

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen iftar programında, Ramazan ayına erişmenin ve şehit aileleriyle buluşmanın sevincinin yaşandığı belirtilirken, "Bizleri Ramazan ayına eriştiren ve şehitlerimizin emanetleriyle bir kez daha buluşturan Rabbime şükrediyorum," sözleriyle duygulu anlar yaşandı.


  • İftar programı sırasında sabır ve şükrün önemi dile getirildi.

  • Kalpleri birleştiren muhabbetin bu sofraya yansıdığı belirtildi.

Şehitlere Saygı ve Minnet

Bakan Yerlikaya, "Şehitlerimiz, Peygamber ocağından cepheye, cepheden şehadete yürüyen kahraman yiğitlerimizdir. O yiğitler ki, ezanlarımız susmasın, bayrağımız inmesin, devletimiz daim olsun diye canlarını feda ettiler," ifadeleriyle şehitlere olan minnettarlığını dile getirdi.

Makamları âli, ruhları şad olsun.

Ramazan Duaları ve Kutsiyet

Programda bulunanlar, Ramazan ayının kutsiyetine değinerek, "Rabbim, dergâhı izzetinde tuttuğumuz oruçları, ettiğimiz duaları kabul ve makbul eylesin," ifadeleriyle programı sonlandırdı.


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 6.9 ° / 1.4 °
Salı 7.1 ° / -0.9 °
Çarşamba 12.3 ° / -1.7 °